Animatoon

80 nap alatt a Föld körül Willy Foggal (La vuelta al mundo de Willy Fog- Japán cím: Hachijunichikan Sekai Isshuu)

2020. május 23. - Anita cicus

1984-ben futott spanyol–japán animációs filmsorozat, amely 1983-ban készült Jules Verne regénye alapján. A szereplőket mind különböző állatok formálják meg. Pl: Willy Fog például oroszlán. Először a Radiotelevisión Española tévécsatornán sugározta. Nálunk először a Magyar Televízió 1-es csatornáján 1987. április 7-től szeptember 29-ig vetítették keddenként, varsárnaponként, majd pedig az ismétlését vetítették le június 28-tól december 20-ig, majd 1993-ban a Duna Televízió tűzte műsorra. 1997-ben a TV2-n mutatták be. 2001 novemberétől 2003 szeptemberéig többször is szerepelt a Minimaxon. Digitális változatban a TV2 és jelenleg a Kiwi TV követi.
A történet rengeteg feldolgozása közül messze ez sikerült a legjobban. A sok angol és amerikai filmváltozat elbújhat eme egyszerű kis 26 részes anime mellett.

Cselekmény:


Willy Fog, a feddhetetlen angol úriember fogadást köt klubja többi úriembertagjával, hogy nyolcvan nap alatt megkerüli a Földet, bizonyítva, hogy a közlekedés mennyit fejlődött az utóbbi időszakban. Mivel mindene a pontosság egy jelentős pénzösszeget kockáztatva megfogadja, hogy Kelet felé elindulva Európa, Ázsia, a Csendes-óceán, Észak-Amerika és az Atlanti-óceán keresztülutazásával pontosan nyolcvan nap múlva a klubba fog visszaérkezni. Tüstént nekiáll csomagolni, hogy új inasával, Rigodonnal és kis barátjával, Ticóval útra keljenek. Dolgukat azonban nehezíti Transfer, egy galád figura, akit Fog klubbéli ellenlábasa fogad fel, hogy ahogy csak lehet, szabotálja Fog útját, valamint nyomában lohol még Dix, a Scotland Yard nyomozója, lomha társával, Bullyval, akik le akarják tartóztatni, mert Fogot gyanúsítják a Bank of England kirablásával. Kalandos útjuk során megmentik Romy hercegnőt is, hogy együtt utazzanak tovább, és a kalandok folytatódnak, miközben az idő egyre szorít...
Szerintem felesleges lenne több szót fecsérelni a sorozatra. Valószínűleg mindenki látta már ezt a felettébb szórakoztató spanyol-japán koprodukciós animációs filmet, hiszen számtalanszor adták már a TV-ben.

Alkotó: BRB Internacional
Nippon Animation
Claudio Biern Boyd
Rendező: Luis Ballester
Kurokava Fumio
Író: Jules Verne
Claudio Biern Boyd
Zeneszerző: Guido De Angelis
Maurizio De Angelis
Nyelv: Spanyol
+ magyar (szinkron)
Évadok: 1
Epizódok: 26 (epizódlista)
Részenkénti játékidő: 26 perc
Ország: Spanyolország
Japán

A bejegyzés trackback címe:

https://animatoon.blog.hu/api/trackback/id/tr9915713390

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása