Animatoon

A hosszúlábú apu(My Daddy Long Legs;Japán címe:Watashi no Ashinaga Ojisan)

2023. szeptember 19. - Anita cicus

Ez a sorozat Jean Webster 1912-es "Daddy Long Legs" című regényének anime feldolgozása. A regény magyarul hivatalosan "Nyakigláb apó" címen jelent meg, de az anime sorozatot "Hosszúlábú Apu" címen ismerhette meg a magyar közönség a televízión keresztül. A Watashi no Ashinaga Ojisan a World Masterpiece Theater része. A regény és az anime közötti legfontosabb különbség, hogy amíg a regény kezdetén Judy 18 éves, és egyetemi ösztöndíjat nyer, addig az anime főszereplője csupán 14 éves, és középiskolás. Az anime nagyon aranyos romantikus shoujo történet, az egyszer vicces, máskor drámai shoujo animék kedvelőinek ajánlott.

 

Cselekmény:

21ae331a21fd53cf176d092fa92895ff.jpgJudy Abbott egy árva, aki 14 éves és egy árvaházban él a XX. század elején. Nagyon jószívű, de nagyon csintalan és jó a beszélőkéje.
Ezért egy nap, amikor az árvaházat felkeresi egy jótevő, aki egy fogalmazás elbírálása után finanszírozza a legjobb fogalmazó középiskolai tanulmányait, Judy is ír egy fogalmazást.
Ő nyer, és ezért felvételt nyer az előkelő Lincoln Memorial lányiskolába. Judy meg akarja köszönni jótevője jótettét, de csak egy hosszú árnyékot lát, ami miatt az illetőt Hosszúlábú apunak nevezi el. Judy élete pedig hamarosan fenekestül felfordul, amikor bekerül a híresek és gazdagok által látogatott intézménybe.
De vajon hogyan fog beilleszkedni egy ilyen szertelen,
de jószívű lány egy ilyen iskolába? Vajon ki lehet a titokzatos jótevő?
És vajon Judy egyszer találkozik vele?

 

Rendező
Yokata Kazuyoshi
Higuchi Masakazu
Forgatókönyvíró
Fujimota Nobuyuki

Író
Jean Webster

Producer
Kuri Ippei

Zeneszerző
Wakakusa Aya
Wakakusa Kei

Rész:
40

Gyártó
Nippon Animation Co. Ltd.

A bejegyzés trackback címe:

https://animatoon.blog.hu/api/trackback/id/tr1018217707

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása