Animatoon

Bibi Blocksberg

2023. május 05. - Anita cicus

1997 és 2012 között bemutatott német televíziós rajzfilmsorozat.A rajzfilm megalkotója Elfie Donelly, aki 1980 óta foglalkozik Bibi Blocksberg történetével. Elsőnek Henriette Pimper meseregényeket készített, majd hangkazettákat is. Összesen 90 db hangkazetta készült el, a kis boszorkány a német gyerekek kedvence lett. 1999-ben, Elfie Donelly egyezséget kötött a Kiddnix tévécsatornával, ahol Bibi Blocksberg címen készítettek egy, azóta már 4 évados, 52 epizódból álló rajzfilmsorozatot. Az 52 epizódból Magyarországon 52-t mutattak be. Elfie Donelly elvállalta az epizódok forgatókönyvének megírását. Ezek után megjelentek a Bibi Blocksberg termékek is. Számos kirakós játék, póló, társasjáték, illetve használati tárgyak készültek Bibi Blocksberg-es mintákkal. 2002-ben Elfie Donelly hozzáfogott egy film elkészítéséhez is, melynek szintén ő volt a forgatókönyvírója. A filmet Bibi Blocksberg és a varázsgömb címen mutattak be. A filmben egy korábban nem ismert szereplő is feltűnik, Rábia, a gonosz boszorkány. A filmet nagy sikerrel játszották a gyermek-tévécsatornák. Később Elfie egy másik filmet is készített a Bibi Blocksberg és a kék baglyok titka címmel, ami szintén sikeres lett. Elfie Donelly másik meséje a Benjámin, az elefánt, amiből rajzfilmsorozat, illetve két egész estés rajzfilm is készült.
Júniusban a Minimax vetítete egy Bibi és Tina c. rajzfilmsorozatot. A rajzfilm alapul az előző sorozaton, de új témája van, lovakkal és az ápolásukkal foglalkozik. 2009-ben, és 2012-ben új évadot készítettek az eredeti Bibi Blocksberg sorozathoz.
Műfaját tekintve fantasy filmsorozat, kalandfilmsorozat és filmvígjáték-sorozat. Németországban a TVP2, a KI.KA és a ZDF vetítette, Magyarországon a Minimax sugározta.

Cselekmény:

covers_53175.jpg

Bibi egy szőke hajú kislány, aki egy bűbájos képességgel van megáldva és nem fér a bőrébe.
A szüleit és a többi felnőtteket sem kímélve, sokszor megtréfálja a környezetét. Varázsseprűje Almáspite, amin repülve incselkedik a pilótákkal.
A polgármestert, vagy az osztályfőnökét gyakran tréfálja meg, hogy kiálljon az osztálytársai és a többi gyerekek érdekéért.
A varázslatos képességei at is, hogy a varázsseprűjén repül vagy éppen a varázsigéi mindig jól jönnek, ha társaival együtt bajba kerül.
Nem elég szokványos a családja sem, mivel édesanyja is boszorkány, aki Barbara Blocksberg. Ketten együtt is varázsolnak és így előfordul, hogy ajándékozásokként készítenek varázserő serkentőket, vagy papagájjá változtatják édesapját. Újvárosban egy lakótelepen él szüleivel. Nagy rokonsággal rendelkezik és nagyon sok barátja van. Legjobb barátai Marita, Mónika, Flórián és Tina.

Rendező:Gerhand Hahn
Író: Elfie Donnelly
Évadok:4
Epizódok:52
Részenkénti játékidő:22 perc
Ország:Németország
Nyelv: német
+ magyar (szinkron)
Gyártó: hör + lies
Hahn Film AG
Kiddinx Entertainment
Forgalmazó:Premiere

A bejegyzés trackback címe:

https://animatoon.blog.hu/api/trackback/id/tr1718117654

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása