Animatoon

Túrpi úrfi (Top Cat)

2021. március 29. - Anita cicus

Amerikai televíziós rajzfilmsorozat, amely a Hanna-Barbera által készített és 1961. szeptember 27. és 1962. április 18. között futott az ABC csatornán. A címszereplő Turpi úrfi, aki egy piti manhattani városi macska-(bűn)banda vezére. Annak ellenére, hogy nagy sikert aratott az Egyesült Államokban, Mexikóban és az Egyesült Királyságban, csak 30 epizód készült belőle.
Magyar nyelven három szinkronváltozata készült, először a Magyar Televízió sugározta 1985-től 1990-ig, majd a TV2 is műsorra tűzte 1997-től 1999-ig. Magyar nyelven 2012 óta második szinkronváltozatával sugározza a Boomerang.

Cselekmény:

9gr7abg8ekg6bbvscccyv5ljagt.jpg

Turpi úrfi egy manhattani szemeteskukában él, bandájának tagjaihoz hasonlóan, melyet Bütyök  Csücsök, Ficsúr,  Gógyi és Csoki.
Addig a macskabanda ki nem eszelnek jobbnál jobb gazságot, míg Cöveg közeg meg nem érkezik, hogy megbüntesse Túrpi furfangos esze miatt.

Alkotó: Joseph Barbera
Rendező és Producer: William Hanna
Joseph Barbera
Zene: Hoyt Curtin
Nyelv: angol
+ magyar (szinkron)
Részenkénti játékidő: 22 perc
Évad: 1
Epizód:30
Gyártó: Hanna-Barbera
Forgalmazó: Screen Gems
Ország:  Amerikai Egyesült Államok

A bejegyzés trackback címe:

https://animatoon.blog.hu/api/trackback/id/tr5016483576

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása