Animatoon

Mila, a szupersztár (Attack No. 1)

2020. november 29. - Anita cicus

Népszerű mangasorozat volt Japánban, ami az első televízió által sugárzott női főszereplős, sport témájú anime sorozattá nőtte ki magát. A képregényt annak idején a Weekly Maragaret Magazine közölte le folytatásokban ugyanezen cím alatt. Nagy sikerrel terjesztették Európában a német változatot "Mila Superstar" címmel.
A főszereplő keresztnevének változásáért az 1984-es Attacker You!, szintén labdajátékkal foglalkozó anime és manga sorozat olasz fordítása volt a felelős, aminek szőke főszereplőnőjét, Yu Hazukit átnevezték Milára.
1969 és 1971 között sugározta a Fuji Tv Japánban. Magyarországon a TV2 matiné blokkban adták le hétvégenként.

Cselekmény:

Milla egy 12 éves kislány, aki hosszú betegsége után végre meggyógyult, és a Fujimi iskolában kezdi az új tanévet. Belép iskolája röplabdacsapatába, ahol összeismerkedik az igazán tehetséges Hayakawa Midorival, akivel a legjobb barátnők lesznek.. Kozueről hamar kiderül, hogy igen tehetséges, ezzel felkelti Hongo úr érdeklődését, aki a lányok edzője. Kozue napról-napra jobb lesz, és ezzel sajnos egy ellenséget is szerez Yoshimura személyében, aki az iskola röplabdacsapatának sztárja. Kozue hamarosan rájön, hogy a legjobbnak lenni nagyon nagy felelősséggel, és sok lemondással jár. Azonban az igazi megpróbáltatások csak később jönnek Kozue életében, aki elhatározza, hogy ő lesz Japán legjobb női röplabdajátékosa. Ehhez azonban hosszú, kemény utat kell bejárnia sok csalódással, könnyekkel, de sok jó élménnyel is.

Közvetlen folytatását is manga formában adták közre, ez volt a rövid életű Shin Attack No.1 (New Attack No.1) 1976-ban. A folytatást később újrarajzolták 2004 és 2005 között új stílusban Kanon Ozava közreműködésével.

Rendező: Eiji Okabe
Fumio Kurokawa
Yoshio Takeuchi
Író: Haruya Yamazaki
Masaki Tsuji
Mon Shichijō
Satoshi Dezaki
Tatsuo Tamura
Tsunehisa Ito
Zene: Takeo Watanabe
Rész: 104
Studio: TMS

A bejegyzés trackback címe:

https://animatoon.blog.hu/api/trackback/id/tr2316306502

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása