Animatoon

Lili, a virágangyal (Hana no ko Lunlun)

2020. augusztus 05. - Anita cicus

Japán mahou shoujo animesorozat, amely történetének középpontjában a virágok állnak. Shidara Hiroshi rendezte Jinbo Shiro forgatókönyve alapján és a Toei Animation stúdió gyártásában készült. Japánban a TV Asahi vetítette, először 1979. február 9. és 1980. február 8. között.
Egy 15 perces különkiadás is megjelent Hana no ko Lunlun: Konichiwa sakura no sono címmel 1980 márciusában.
Az anime Nyugaton is sikeres volt, Európa és Latin-Amerika számos országában vetítették. Az Egyesült Államokban azonban csak néhány vágott epizód kapott angol szinkront, amit Angel cím alatt mutattak be. 2009-ben a William Winckler Productions két filmet adott ki Lun Lun the Flower Girl és Lun Lun the Flower Girl 2 címmel, amelyeket az eredeti sorozatból vágtak össze. A producer William Winckler volt, aki több, Japánban is bemutatott amerikai filmen is dolgozott.
Magyarországon az RTL Klub vetítette a sorozatot 1999-ben, a Rajzfilmklub nevű műsorblokkjában, illetve a blokk megszűnése után az utolsó animeként a délutáni műsorsávban.

Cselekmény:

Réges-régen a viráglelkek és a tündérszerű élőlények harmóniában éltek az emberekkel. Az emberek azonban egyre önzőbbek és mogorvábbak lettek, ezért a viráglelkek elhagyták ezt a világot és a Virágbolygóra (Virágcsillagra) költöztek. Hagyatékuk viszont megmaradt azokban az emberekben, akiket szeretetükről és kedvességükről lehet felismerni.
Lili a nagyszüleivel él egy vidéki francia kisvárosban, napjai vidáman és egyszerűen telnek, akár egy átlagos tizenévesnek. Azonban egy nap találkozik Pajtival, a beszélő kutyával, és Mircivel a beszélő macskával, akik azt állítják, hogy a viráglelkek királynőjének küldöttei. Azért keresték fel Lilit, mert ő egy viráglélekkel rendelkező lány, vagyis kiválasztott és az uralkodó utasítása szerint Lilinek meg kell keresnie a Hétszínvirágot, amely valahol a Földön terem. A Hétszínvirág Virágbolygó uralkodócsaládjának a pecsétje és csak egy virággyermek, mint Lili képes megtalálni és csak az foglalhatja el viráglelkek trónját, aki birtokolja a virágot. Ezenkívül a virág örök boldogságot is hoz a megtalálójának.
Lili, Mirci és Pajti elindulnak, és bejárják Európát, hogy teljesítsék küldetésüket, ám csakhamar ellenségük is akad a gonosz Tobbie kisasszony és segítője, a ravasz Borisz személyében, akik szintén a Hétszínvirágot keresik, hogy azzal Tobbie uralkodhasson a Virágbolygón. Egy rejtélyes fotós, Celly is követi őket, aki virágmagokat oszt, s az azokból kikelő virágok virágnyelven szimbolizálják az események tanulságát

Rendező: Shidara Hiroshi
Író: Jinbo Shiro
Zene: Tsutsui Hiroshi
Részenkénti játékidő: 15 perc
Epizódok: 50
Stúdió: Toei Animation
Ország: Japán

A bejegyzés trackback címe:

https://animatoon.blog.hu/api/trackback/id/tr5816105722

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása