Animatoon

Nyekk a macska (Eek! The cat)

2020. május 23. - Anita cicus

A Nyekk, a macska  amerikai-kanadai rajzfilmsorozat, amelyet Savage Steve Holland és Bill Kopp készítettek a Fox Kids számára 1992-ben. Amerikában 1992. szeptember 11.-től 1997. augusztus 1.-ig ment. Az USA-ban és itthon is vetítette. Kanadában a YTV, míg az Egyesült Királyságban a BBC gyerekeknek szóló csatornája, a CBBC tűzte műsorára a sorozatot. Nálunk az M1 kezdte a sugárzást 1999-ben , majd  Fox Kids követte.
5 évadot élt meg 75 epizóddal.

Cselekmény:

Lila színű macskáról szól, aki nagyon jószívű és kedves. Általában pont ez a tulajdonsága az, ami bajba sodorja őt és barátait. A macskának természetesen ellenségekkel is meg kell küzdenie. Nem számít hányszor húzzák-vonják, vadásszák le vagy roppantják össze, ő mindig tettre készen visszatér.
Nyekkhez a mókában barátai is csatlakoznak: Cápi a szomszéd véreb, aki feleakkora mint ő, de a fogai olyanok, mint a láncfűrész vagy igaz szerelme Annabelle, aki habár négyszer akkora, mint Nyekk, rózsaszín tüllszoknyában és magassarkúban parádézik.
Jószándékú, alapjában véve szerencsétlen, de bátor macsek , kinek sokszor az esze helyett a szíve diktál.

Alkotó: Savage Steve Holland
Írta: Savage Steve Holland
Bill Kopp
Kati Rocky
Henry Gilroy
Paul Germain
Sandy Fries
Pamela Wick
Frank Santopadre
Narátor: Bill Kopp
Zeneszerző: Nathan Wang
Gyártó: Savage Studios Ltd.
Nelvana
Film Roman (for Klutter)
Fox Children's Productions
20th Century Fox Television
Ország: Amerikai Egyesült Államok
Nyelv: Angol
Évadok: 5
Epizódok: 63

A bejegyzés trackback címe:

https://animatoon.blog.hu/api/trackback/id/tr9315713458

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása