Animatoon

Icurka-picurka ikrecskék (Little Twins/Japán címe: Ritoru Tsuinzu/)

2020. május 23. - Anita cicus

Japán animesorozat, amelyet a Hero Communications, a Bandai, a Toei Animation és a KSS készített Hirata Toshio rendezésében. A történetét Tsuchida Isamu és Takegami Junki írta, vezető producere Yabuki Kimio volt, zenéjét Matthew Morse szerezte. 13 epizódból álló sorozat.
A sorozat első epizódja 1992. július 23-án jelent meg, majd 1992 júliusa és 1993 októbere között összesen 12 OVA-epizód jelent meg. 1992-ben egy mozifilmet is bemutattak a Shochiku forgalmazásában, Little Twins: Bokura no nacu ga tondeiku címmel, amelyet később a sorozatba illesztettek. Japánban 1993 szeptembere és decembere között a TV Tokyo vetítette le a mozifilmmel együtt, majd 1997-ben az NHK BS2 megismételte. Magyarországon a Magyar Televízió vetítette először 1994. október 30. és 1995. január 29. között a TV 2 gyerekeknek című műsorblokkjában. A mozifilm a Forró nyár, hideg szél című epizódként került bemutatásra.

Cselekmény:

Az Icurka-picurka ikrecskék főszereplői erdei manók (gnómok), akiknek mindennapi életébe nyújt betekintést egy ikertestvérpár, Ikri és Mikri és családjuk körüli történések által. A történet körkörös, 3-3 epizód játszódik tavasszal, nyáron, ősszel és télen. A főszereplő két testvér, Ikri és Mikri, akik ikrek és mint minden valamirevaló gyerek, ők is folyton csintalankodnak. A részek az ő életüket és mindennapjaikat mutatják be epizodikus jelleggel.

Rendező: Hirata Toshio
Tsuchida Iszamu
Producer: Yabuki Kimio
Író: Tsuchida Iszamu
Takegami Junki
Zene: Matthew Morse
Stúdió: Toei Animation
Ország: Japán
Epizódok: 12
Játékidő: 25 perc

A bejegyzés trackback címe:

https://animatoon.blog.hu/api/trackback/id/tr5215714058

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gvbsdrhw 2023.01.25. 15:55:18

elég sokat kerestem miután random eszembe jutott a gombás rész.
hihetetlen de meg lett
süti beállítások módosítása