Animatoon

A könyvek könyve (Superbook /Japán címe: Anime oyako gekijo/)

2020. május 23. - Anita cicus

A Könyvek könyve 1981-től 1982-ig futott, 52 epizódból álló keresztény, bibliai japán animesorozat, amelyet a Tatsunoko Productions készített. Az animét Higuchi Masakazu rendezte, a forgatókönyvet Sakai Akiyoshi írta. Magyarországon 1992-től 1993-ig az M2 vetítette, 1997-től 1999-ig a TV2 sugározta, 2004-től 2007-ig az ATV adta.

Cselekmény:

 

A sorozat főszereplői, Peepers professzor, Christopher Peepers, Joy, Borzas, a kiskutya és Gizmo, a robot egy ismeretlen utca kertes házában élnek, ahol a házban játszanak. Ám ez csak a látszat, mert hőseink valójában a Könyvek könyve, a Biblia kalandozói, akiknek a Könyvek könyve bármilyen probléma megoldására biblia történeteket ajánlhat fel. Ha épp valami bibliai történet akad, megszólal a szobájukban a Könyvek könyve, és a három jó barát otthagyva csapot-papot, majd a Könyvek könyve segítségével bibliai hadiszállása felé veszik az irányt. A Biblia fontos szereplője az Úr, aki, ha a Biblia hősei patthelyzetbe kerülnek, (és persze bűnt követnek el), az Úr megbünteti a vétkeseket...


Rendező:
Higuchi Masakazu
Író: Sakai Akiyoshi
Producer: Yoshida Kenji,Inoue Akira,Ezu Hyota
Zene: Maruyama Masahito
Epizódok: 26
Ország: Japán
Stúdió:Tatsunoko Productions
Production LOOSE

A bejegyzés trackback címe:

https://animatoon.blog.hu/api/trackback/id/tr3015714044

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása