Animatoon

A varázslatos iskolabusz ( The Magic School bus)

2022. október 30. - Anita cicus

Kanadai-amerikai televíziós rajzfilmsorozat, amely Joanna Cole és Bruce Degen (közösen írt) könyve alapján készült. Magyarországon egyedül a Minimax sugározta, 4 évad készült a sorozatból, ami összesen 52 epizódot jelent. Eredetileg amerikai PBS csatorna PBS Kids csatornáján kezdték el vetíteni 1994-ben, majd 1997-ben véget ért a sorozat. 2010-től ismét lehetett látni az USA-beli országszerte fogható NBC műsorkínálatában, szombat reggelenként. 2003 és 2008 között lehetett látni a Discovery-csoporthoz tartozó TLC-n is.
A műsor eredeti főcímdalát, melynek címe "Ride on the Magic School Bus", (azaz "Utazás a varázslatos iskolabuszon") az amerikai Little Richard szerezte, ennek zenéjét Peter Lurye komponálta.

Cselekmény:

megvaltozott-a-varazslatos-iskolabusz-a-rajongoknak-nem-jon-be-03200812.jpg

A sorozatban a főszereplő, "Ms. Valerie Frizzle" - a magyar fordításban Miss Mitzi - osztályát a varázslatos iskolabusza segítségével viszi el minden nap tanulmányi kirándulásra, melyek során fantasztikus közelségről ismerhetik meg a gyerekek a sütést és az emberi testet belülről, vagy a természet legapróbb állatainak életét, és részei lehetnek mindezeknek.

 

Alkotó:Joanna Cole
Író:Joanna Cole
Bruce Degen
Rendező:Lawrence Jacobs
Zeneszerző:Peter Lurye
Ország: Amerikai Egyesült Államok
Kanada
Nyelv:Angol
Évad:4
Epizód:52
Részenkénti játékidő:25 perc
Gyártó:TVOntario
Scholastic Entertainment
Nelvana
Bardel Entertainment
PBS
Forgalmazó:Nelvana
Netflix

A bejegyzés trackback címe:

https://animatoon.blog.hu/api/trackback/id/tr9417966452

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása