Animatoon

Sámán király (Shaman King; japán címe:Sáman Kingu)

2021. november 29. - Anita cicus

Seiji Mizushima rendezte és a TV Tokyo, a Nihon Ad Systems és a Xebec stúdió gyártásában készült. A gyártás korai fázisában maga Takei is segített a stábnak, de mivel a manga készítése minden idejét elvette, így hamarosan kilépett. A 64 epizódból álló animesorozatot 2001. július 4. és 2002. szeptember 25. között vetítette a TV Tokyo Japánban. Az Egyesült Államokban a 4Kids Entertainment szerezte meg a vetítési jogokat.A 4Kids megvágott és szövegkönyvileg módosított változatának premierje a Fox Box csatornán volt 2003. augusztus 30-án. Az utolsó epizódot 2005. szeptember 3-án mutatták be. A 4Kids változata a Fox Kids, illetve Jetix hálózatokon számos európai, ázsiai és latin-amerikai országban vetítésre került.
Magyarországon a Fox Kids vetítette 2004-től a Sámán király 4Kids-változatát magyar szinkronnal, majd a Jetixszé alakult csatorna fejezte be 2005-ben. Az első epizód bemutatója 2004. november 2-án volt, míg az utolsóé 2005 decemberében.

Cselekmény:

shamankingteam0.jpg

Yo egy sámán örökség 13 éves várományosa, aki képes megidézni egy szamuráj szellemét. Erejüket egyesítve, Yo-nak harcolnia kell a Gonosszal szemben, mindebben pedig legjobb barátai, Monty és Anna vannak segítségére.

Rendező: Seiji Mizushima
Író: Katsuhiko Koide
Producer: Fukashi Azuma
Naoki Sasada
Takatoshi Chino
Rész: 64
Studió: Xebec
Ország: Japán

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://animatoon.blog.hu/api/trackback/id/tr6916768656

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása