Animatoon

A Jetson család (The Jetsons)

2020. augusztus 28. - Anita cicus

1962-től 1987-ig vetített amerikai televíziós rajzfilmsorozat, amelyet a Hanna-Barbera stúdió készített. Az animációs játékfilmsorozat ötletgazdái William Hanna és Joseph Barbera voltak. Amerikában az első sugárzása 1962 szeptemberében kezdődött az ABC csatornán, de 1963-ban véget ért. A második nekifutás 1985 szeptemberében volt, ekkor már továbbforgalmazásra készültek a részek, ezeket színdikációs sugárzás keretében vetítették. 1987 novemberében a sugárzás végleg befejeződött. Összesen 75 epizód készült belőle, 1990-ben pedig egy 81 perces animációs film is készült. Magyarországon 1990. július 17-én mutatta be magyar szinkronnal a az MTV2 1993-ban, 2003-ban megint új magyar szinkronnal a Cartoon Network sugározta. Ugyanezzel a magyar szinkronnal a Boomerang is adta, és DVD-n is megjelent. A tévéfilmsorozat epizódjait néhány csatornán mai napig ismétlik.
A sorozatnak készült egy mozifilm és egy Frédi és Béni crossover, A Flintstone család: Időzavar. 2017-ben viszont elkészült a 2. mozifilmjük a WWE szereplők közreműködésével: A Jetson család és a pankrátor robotok

Cselekmény:

A sorozat 2062 egyre jobban fejlődő technológiájáról szól. Jetsonék a lebegő házak és repülő autók világában élnek, ahol minden gombnyomásra történik. A családdal mindig a legkülönlegesebb dolgok történnek, bár az akkori világban ez megszokott. Ugyan nem ők a leggazdagabbak, de a szeretet összetartja őket. George hajtja magát, dolgozik. Jane segítőkész. Elroy nagyon okos. Ők hárman rengeteget tesznek, a család többi tagja, Judy, Rosie és Astro bajt is okoz, de ők is szerethető családtagok.

Alkotó és Rendező: William Hanna
Joseph Barbera
Zeneszerző: Hoyt Curtin
Évad:3
Epizód:75
Ország: Amerikai Egyesült Államok
Nyelv: angol
+ magyar (szinkron)
Részenkénti játékidő: 22 perc
Gyártó: Hanna-Barbera
Forgalmazó: Screen Gems (1962–63) (1. évad)
Worldvision Enterprises (2. és 3. évad)

A bejegyzés trackback címe:

https://animatoon.blog.hu/api/trackback/id/tr6016180158

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása